Selecteer een pagina

Oirschotse kunstwerken online te koop via Stichting Verborgen Kunst

De gemeente Oirschot schenkt kunst heeft in de jaren ’80 via de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR) kunstwerken gekocht van verschillende kunstenaars uit Oirschot. Deze zijn vanaf nu online te koop via de Stichting Verborgen Kunst.

De collectie bestaat uit maar liefst 293 kunstwerken, veel van deze werken zijn afkomstig van Robèrt Roàg en Hans Vogels.

Kunstenaars, die aan de voorwaarden van de BKR voldeden, kregen in de jaren ’80 in ruil voor hun diensten of kunstwerken een inkomen. De BKR werd in het leven geroepen omdat kunstenaars geen uitkering kregen, maar door deze regeling wel. De kunstwerken die toentertijd zijn gemaakt werden in het gemeentehuis opgehangen of opgeslagen. Omdat het jammer is dat sommige kunstwerken opgeslagen liggen in het gemeentehuis, heeft de gemeente een stichting gevonden die als doel heeft ‘verborgen kunst’ een nieuw leven te geven.

Wethouder Casper van Hoek is blij dat de kunstwerken niet alleen een bestemming krijgen maar ook leiden naar werk.

Het is niet onze taak om ze als partij in de markt te zetten. We dragen door de schenking bij aan een initiatief dat aansluit bij de Participatiewet. Zoveel mogelijk mensen met of zonder arbeidsbeperking werk laten vinden.

De Stichting Verborgen Kunst is een maatschappelijke onderneming, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. De gemeente Oirschot steunt dergelijke instellingen graag en wil de artistieke kunstwerken een waardige toekomst bieden. Daarnaast schenkt de Stichting Verborgen Kunst een percentage van de opbrengst aan goede doelen zoals Ronald McDonald en WensAmbulance Brabant.

Wellicht zit er iets voor u bij!

BKR Oirschot