Selecteer een pagina

Onze missie

Stichting Verborgen Kunst maakt verborgen talent (weer) zichtbaar! Onze primaire doelstellingen in dit kader zijn;

 • Verborgen Kunst wil werk creëren voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.
 • Verborgen Kunst wil verborgen kunstschatten (weer) onder de mensen brengen.

Onze missie is dan ook op twee manieren uit te leggen. Met ‘verborgen talent’ bedoelen we enerzijds kunst & kunstenaars die ongezien blijven voor publiek en anderzijds talenten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die nu onbenut blijven.

Onze visie

De onderliggende visie is dat kunst en werk beiden op hun eigen manier een niet te onderschatten bijdrage leveren aan het welzijn van de mens. Een kunstenaar communiceert door middel van zijn werk; hij wil een boodschap uitdragen, zijn gevoel uiten. Een mens werkt niet alleen voor geld. Hij wil een zinvolle tijdsbesteding, een bijdrage leveren aan de maatschappij. Beiden willen erkenning, gezien worden. Verborgen Kunst maakt het talent van kunstenaars zichtbaar en vergroot de kansen op werk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), staat in onze bedrijfsvoering centraal. Dit doen we o.a. door:

  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten bij de bedrijfsvoering.
   U kunt hierbij o.a. denken aan het inventariseren van kunstcollecties, het onderhouden van onze website, het plaatsen van kunst op veilingsites en het inpakken en vervoeren van kunstwerken of magazijnbeheer.
  • Kunstcollecties aan te bieden via kunstverkoop
   Verkregen kunstcollecties van o.a. (regionale) overheden, instanties als banken, ziekenhuizen, het bedrijfsleven of particuliere collecties worden in kaart gebracht en online aangeboden voor kunstverkoop.