Selecteer een pagina

Met ons flexibele kunstuitleen concept heeft u al een originele Robèrt Roàg in huis vanaf € 5,90per maand. Benieuwd naar de kunstwerken van Robèrt Roàg?


Als beeldend kunstenaar experimenteerde hij lange tijd met potlood en penseel en onderzocht uitputtend alle mogelijkheden van diverse beeldhouwtechnieken. Ofschoon zijn werk waardering ondervond keerde hij terug naar papier en linnen, omdat hij zich in tekeningen en schilderijen verfijnder en genuanceerder kon uitdrukken.

De omringende werkelijkheid is dé inspiratiebron voor de kunstenaar, onophoudelijk registreert hij die werkelijkheid in beelden waarin het bewuste en onbewuste vrij spel hebben. Opmerkelijk is zijn bijzondere kleurgebruik in een stijl, die enigszins abstract expressionistisch aandoet. Toch blijven zijn motieven gemakkelijk herkenbaar. Ondanks krachtige pallet- en penseelstreken worden ze in vorm en kleur vaak lieflijk weergegeven.
Roágs ideaal van menselijke harmonie met de medemens en de natuur komt in zijn meeste werken onmiskenbaar tot uiting.

Elke dag van ons leven doet zich iets lieflijks voor, de kunst is onze ogen ervoor te openen.

Zijn oeuvre ondervond inmiddels internationale erkenning. Tevens zijn er diversen boeken over het werk van Robert Roág verschenen, de laatste Emoties in Kleur.

Een greep uit onze Robèrt Roàg kunstcollectie