Selecteer een pagina

Grote bedrijven, overheden en instellingen hebben in kelders vaak verborgen kunstschatten staan. Zo ook Unirobe Meeùs Groep; Stichting Verborgen Kunst inventariseert deze kunstwerken, verkoopt ze online en schenkt de opbrengst aan het Ronald McDonald Huis.

Grote bedrijven, overheden en instellingen hebben in kelders vaak verborgen kunstschatten staan. Schilderijen en kunstwerken die onder invloed van de tijdsgeest tijdelijk weggezet zijn. En nooit weer tevoorschijn komen. De jonge Brabantse Stichting Verborgen Kunst wil met haar innovatief kunstuitleenconcept deze kunstobjecten onder een breed publiek brengen en tegelijkertijd mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (weer) aan het werk helpen.

De Unirobe Meeùs Groep, de grote verzekeraar van Brabantse oorsprong, onderschrijft deze doelstelling volledig en heeft besloten om haar collectie kunstobjecten te schenken aan de stichting Verborgen Kunst. De stichting biedt de kunst ter verkoop aan en doneert de opbrengst vervolgens aan het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

logo Ronald McDonald

Woensdag 29 oktober 2014 is in het Ronald McDonald Huis Tilburg door dhr. Willemsen van Unirobe Meeùs Groep (UMG) symbolisch de kunstcollectie overdragen aan de directeur van Ronald McDonald huis, Franca Adriaans. De Brabantse Stichting Verborgen Kunst, recent opgericht door drie Brabantse ondernemers, zal deze kunstwerken voor het Ronald McDonald Huis verkopen en de opbrengst schenken aan het Ronald McDonald Huis die daardoor de familie van ernstig zieke jeugd tijdelijk een warm thuis kan bieden.