Selecteer een pagina

Stichting Verborgen Kunst genomineerd voor Het Bronzen Venster

WVK-groep reikt deze stimuleringsprijs tweejaarlijks uit aan een bedrijf dat zich inzet voor de werkgelegenheid van mensen met een beperking. Laat dat nu precies onze doelstelling zijn. Naast Verborgen Kunst zijn de genomineerden dit jaar Esco Vloeren in Westerhoven, VGL Logistics in Bladel, en het Eindhovense bedrijf Genexis. Een onafhankelijke jury heeft het viertal genomineerd uit een WVK-voordracht van 10.

Het Bronzen Venster wordt op 23 november 2016 uitgereikt. Dat gebeurt tijdens een symposium dat WVK-groep er houdt, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het Kempische bedrijf voor sociale werkvoorziening. De prijs wordt uitgereikt door Eerselnaar Jan ten Doeschate, directielid van de Provincie Noord-Brabant en voorzitter van de jury. We hopen natuurlijk in de prijzen te vallen! Maar wie er ook mag winnen, wij gaan gewoon door met het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stichting Verborgen Kunst

Stichting Verborgen Kunst wil kunstwerken die in de vergetelheid zijn geraakt, opnieuw onder de aandacht brengen bij bedrijven en instellingen. Bewust heeft de stichting ervoor gekozen de uitvoering van dit werk in handen te leggen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo snijdt het mes aan twee kanten: zowel de kunstwerken als de mensen met een arbeidsbeperking krijgen nieuwe kansen.

Esco Vloeren

Esco Vloeren biedt al ruim 15 jaar plek aan (meestal 2) WVK-medewerkers. Want het bedrijf hecht aan een mix van medewerkers, als het gaat om leeftijd en opleidingsniveau, maar ook als het persoonlijke arbeidsvermogens betreft.

VGL Logistics

VGL Logistics is een post- en pakketbezorger die plaats biedt aan zo’n 10 WVK-gedetacheerden. Zij werken onder meer als pakketdienst-chauffeur en als postbezorger op de fiets. Per persoon wordt bekeken welk werk iemand aankan, waarbij ook steeds in de gaten wordt gehouden of de persoonlijke omstandigheden van een medewerker wisseling van werkzaamheden wenselijk maken.

Genexis

Genexis brengt modems voor glasvezelcommunicatie op de markt. Het assembleren, testen en verzenden van deze producten heeft het Eindhovense bedrijf bij WVK-groep in Bladel ondergebracht. In deze Genexis-dependance werken zijn ruim 30 WVK’ers gedetacheerd. Zo ontstaat een interessante brugfunctie: mensen met een arbeidsbeperking ervaren hoe het is bij ‘een andere baas’ te werken, terwijl hun beschermde werkomgeving gehandhaafd blijft.