Selecteer een pagina

WensAmbulance Brabant

Logo wensambulance Brabant

Net oma geworden en vanuit Grave nog een bezoekje kunnen brengen aan je kleinzoon in Delft. Nog één keer enkele dagen vanuit Breda of Eindhoven met je vrouw en dochter naar je geliefde vakantiehotel in Winterberg in Duitsland. Samen met je vrouw en kinderen een mooie plek voor jezelf uitzoeken op de nieuwe natuurbegraafplaats vlakbij Oirschot. Allemaal voorbeelden van wensen die Wensambulance Brabant in vervulling laat gaan.

Terminaal zieken

WensAmbulance Brabant brengt terminaal zieke mensen, die aangepast vervoer en begeleiding nodig hebben, nog één keer naar hun favoriete plek. WensAmbulance Brabant vervoert en begeleidt mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende regio’s, zoals Zeeland, Gelderland en Noord- Limburg. Dit gebeurt regelmatig in samenwerking met andere Wensambulance organisaties in Nederland.

Vrijwilligersorganisatie

Wensambulance Brabant vervoert mensen vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. Zij worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Ook kan een familielid mee in de ambulance. Het vervoer met de ambulance is kosteloos. Zo’n 200 vrijwilligers (verpleegkundigen en chauffeurs) en vier ambulances staan zeven dagen per week klaar voor deze gratis service. Bestuursleden, dagelijkse leiding, wenscoördinatoren, garagebeheerders en een vertrouwenspersoon maken het voor de uitvoerenden mogelijk om een wensrit te kunnen vervullen. En iedereen is vrijwilliger!!

Buitenland

De wensritten gaan niet alleen naar plekken in Nederland, maar ook regelmatig naar het buitenland. Een terminaal zieke mevrouw wilde nog erg graag het nieuwe huis van haar dochter zien. Maar zij woonde in Zwitserland. Geen punt: ook deze wens hebben wij vervuld.

Vraag een wens aan

Dit kan op de website www.wensambulancebrabant.nl of bel met: 06- 13572883.

Volg ons ook op facebook: facebook.com/wensambulancebrabant.nl

wab-02

wab-01